Jawatan Kosong di Polis Diraja Malaysia (PDRM) - 18 - 28 November 2018 - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021

Jawatan Kosong di Polis Diraja Malaysia (PDRM) - 18 - 28 November 2018

Jawatan Kosong 2018 di Polis Diraja Malaysia (PDRM) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di Polis Diraja Malaysia (PDRM)

Jawatan Kosong 2018 di Polis Diraja Malaysia (PDRM)

Latar Belakang

Polis Diraja Malaysia terdiri daripada 113,336 orang pegawai dan anggota. Keanggotaan ini mencerminkan kepelbagaian penugasan yang dijalankan oleh PDRM, dari Tugas Am yang menjalankan tugas tradisional kepolisan dan sentiasa berdampingan dengan rakyat, sehinggalah ke Pasukan Gerakan Am yang menjalankan tugas-tugas 'non-regulatory' seperti pencegahan kemasukan pendatang tanpa izin dan peperangan menentang kebangkitan pengganas komunis suatu ketika dahulu.

Dalam melaksanakan amanah serta tanggungjawab yang disandarkan oleh rakyat, PDRM dibantu oleh kumpulan sokongan yang terdiri dari Polis Tambahan, Sukarelawan Polis, Polis Bantuan, Kadet Polis dan kakitangan awam. Kumpulan ini memainkan peranan yang penting dalam menentukan keselamatan dan kesejahteraan negara.Jawatan:

1. KONSTABEL POLIS YA1

2. KONSTABEL POLIS YT1


Waeganeagra Malaysia yang berkelayakan dijemput untuk menghadiri ujian pemeriksaan fizikal bagi jawatan di atas bagi Siri 2/2018

Negeri yang terlibat untuk pengambilan kali ini ialah di Kedah, Perak, Melaka, Selangor, Kelantan, Pahang, Sabah, dan Sarawak. (Tempat khusus boleh dilihat melalui link yang admin sediakan di bawah)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 18 - 28 November 2018


Klik Untuk Baca Iklan Lengkap

0 Response to "Jawatan Kosong di Polis Diraja Malaysia (PDRM) - 18 - 28 November 2018"

Post a comment