Jawatan Kosong Kerajaan di Agensi Angkasa Negara - 18 November 2018 - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021

Jawatan Kosong Kerajaan di Agensi Angkasa Negara - 18 November 2018

Jawatan Kosong Kerajaan 2018 di Agensi Angkasa Negara | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di  Agensi Angkasa Negara

Jawatan Kosong 2018 di Agensi Angkasa Negara

Pengenalan

Agensi Angkasa Negara Malaysia (ANGKASA) merupakan agensi kerajaan Malaysia yang ditubuhkan pada 2002 untuk memajukan pendidikan dan penyelidikan sains angkasa, serta membantu kerajaan melaksanakan Dasar Angkasa Negara. Agensi ini terletak di bawah Kementerian Tenaga, Sains, Teknologi, Alam Sekitar dan Perubahan Iklim.

ANGKASA telah melancarkan Program Angkasawan Negara yang bermula pada 2006 untuk menghantar angkasawan dari negara Malaysia ke angkasa lepas. Pada 4 September 2007, Sheikh Muszaphar Shukor telah dipilih sebagai Angkasawan Malaysia yang pertama. Beliau telah berlepas ke Stesen Angkasa Antarabangsa menaiki Soyuz TMA-11 pada 10 Oktober 2007.

Program ini telah diumumkan secara rasmi oleh bekas Perdana Menteri Malaysia, Mahathir bin Mohamad, kerana program bersama dengan Persekutuan Rusia. Ia adalah satu projek di bawah kerajaan kerajaan dengan mengimbangi perjanjian melalui pembelian jet pejuang Sukhoi SU-30MKM untuk Tentera Udara Diraja Malaysia.

Di bawah perjanjian ini Persekutuan Rusia menanggung kos melatih dua rakyat Malaysia untuk perjalanan ruang dan untuk menghantar satu ke Stesen Angkasa Antarabangsa (ISS) pada Oktober 2007. Ia menyebabkan Sheikh Muszaphar Shukor menjadi rakyat Malaysia pertama di angkasa pada 10 Oktober 2007.Jawatan:

KELULUSAN MINIMUM:  IJAZAH

1. PENGAWAI PENYELIDIK GRED Q41 - 2 Kekosongan


Semua kekosongan jawatan adalah di bawah Agensi Angkasa Negara. Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-


Tarikh Tutup Permohonan : 18 November 2018 (Ahad) jam 11:59 malam


0 Response to "Jawatan Kosong Kerajaan di Agensi Angkasa Negara - 18 November 2018"

Post a comment