Jawatan Kosong Kerajaan di Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia (JPN) - 22 November 2018 [93 Kekosongan] - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021

Jawatan Kosong Kerajaan di Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia (JPN) - 22 November 2018 [93 Kekosongan]

Jawatan Kosong Kerajaan 2018 di Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia (JPN) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia (JPN)

Jawatan Kosong Kerajaan 2018 di Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia (JPN)

Latar Belakang

Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) adalah sebuah Jabatan di bawah Kementerian Dalam Negeri. Ia bertanggungjawab mendaftar peristiwa-peristiwa penting setiap individu seperti maklumat kelahiran, kematian, pengangkatan, perkahwinan dan perceraian. Di samping itu, JPN juga bertanggungjawab dalam menentukan taraf kewarganegaraan dan seterusnya mengeluarkan dokumen identiti individu dalam bentuk kad pengenalan kepada mereka yang layak.

Jabatan Pendaftaran Negara ditubuhkan selepas Peraturan-peraturan Dharurat (Kawasan – kawasan Pendaftaran) 1948 dikuatkuasakan sebagai salah satu langkah untuk menentang ancaman keselamatan.Peraturan-peraturan ini memerlukan semua penduduk supaya mendaftar dan memperolehi kad pengenalan apabila mencapai umur 12 tahun ke atas. Jabatan ini juga telah diberi fungsi tambahan iaitu untuk mendaftarkan semua peristiwa penting yang merangkumi pendaftaran kelahiran, kematian,anak angkat, perkahwinan, perceraian dan kewarganegaraan.Jawatan:

KELULUSAN MINIMUM: DIPLOMA/STPM/STAM

1. PENOLONG PEGAWAI PENDAFTARAN GRED KP29 - 93 Kekosongan


Semua kekosongan jawatan adalah di Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia (JPN). Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-


Tarikh Tutup Permohonan : 22 November 2018 (Khamis) jam 11:59 malam

0 Response to "Jawatan Kosong Kerajaan di Jabatan Pendaftaran Negara Malaysia (JPN) - 22 November 2018 [93 Kekosongan]"

Post a comment