Jawatan Kosong di Jabatan Tenaga Kerja Negeri Sembilan - 24 Januari 2019 - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Jabatan Tenaga Kerja Negeri Sembilan - 24 Januari 2019

Jawatan Kosong 2019 di Jabatan Tenaga Kerja Negeri Sembilan | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Jabatan Tenaga Kerja Negeri Sembilan

Jawatan Kosong 2019 di Jabatan Tenaga Kerja Negeri Sembilan

Mengenai JTK:

Jabatan Tenaga Kerja Semenanjung Malaysia (Tulisan Jawi: جابتن تناڬ كرجا سمننجوڠ مليسيا; singkatan: JTKSM) telah ditubuhkan pada tahun 1912 dan merupakan salah sebuah daripada 12 buah Jabatan dan agensi yang terletak di bawah bidang kuasa Kementerian Sumber Manusia Malaysia.

Sebelum tahun 1960-an, objektif Jabatan ialah ’menjaga kepentingan pekerja di sektor perladangan dan lombong’. Pada tahun 1970, Jabatan Buruh digabungkan dengan Jabatan Perhubungan Perusahaan. Gabungan ini memberi tumpuan kepada penyelesaian pertikaian yang membabitkan pekerja dan kesatuan.

Beberapa perubahan kemudiannya dilakukan untuk memastikan tugasan dan tanggungjawab institusi perburuhan menjadi lebih licin. Antara perubahan itu termasuk pemisahan antara Jabatan Buruh dari Jabatan Perhubungan Perusahaan (JPP) dan seterusnya menggariskan semula tanggungjawab serta fungsi. Jabatan Buruh dipertanggungjawabkan memelihara kebajikan, kepentingan para pekerja dalam mewujudkan keharmonian antara majikan dan pekerja.

Pada February 2003, Bahagian Perkhidmatan Pekerjaan di bawah Jabatan Tenaga Rakyat telah digabungkan dengan Jabatan Buruh Semenanjung Malaysia (JBSM) menjadi Jabatan Tenaga Kerja (JTK).

Aktiviti penggabungan ini telah membawa perubahan besar kepada JBSM melibatkan pertambahan fungsi seperti pengumpulan maklumat perburuhan dan penempatan pencari-pencari pekerjaan di sektor swasta.Jawatan:

1. Pembantu Tadbir (Perkeranian/ Operasi) Gred N19 


Deskripsi Jawatan:

Pembantu Sambilan Harian (PSH) dengan kontrak selama 3 bulan (renewable) selama setahun.

Kerani Am Pejabat melaksanakan pelbagai tugas perkeranian dan pentadbiran menurut prosedur yang ditetapkan.


Tanggungjawab:

Membantu tugas-tugas di kaunter, melayan pelanggan, menjawab panggilan, membantu urusan pendaftaran pencari kerja dan majikan di dalam portal JobsMalaysia.


Tarikh Tutup Permohonan : 24 Januari 2019 (Khamis)


Step untuk memohon melalui Jobsmalaysia:

1. Sila laman web Jobsmalaysia (KLIK SINI)


2. Sila ke Carian Pantas masukkan kata kunci : Jabatan Tenaga Kerja Negeri Sembilan (dan klik cari).


3. Akan keluar senarai jawatan kosong sebagaimana di atas.


4. Sila klik pada senarai iklan jawatan dan mohonlah secara online


5. Semoga berjaya semua

0 Response to "Jawatan Kosong di Jabatan Tenaga Kerja Negeri Sembilan - 24 Januari 2019"

Post a Comment