Jawatan Kosong di Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (MADA) - 27 Januari 2019 - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (MADA) - 27 Januari 2019

Jawatan Kosong 2019 di Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (MADA) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (MADA)

Jawatan Kosong 2019 di Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (MADA)

Penubuhan

Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (MADA) ditubuhkan sebagai sebuah perbadanan Persekutuan pada 30 Jun 1970 di bawah satu dekri darurat dengan nama mulanya iaitu Pihak Berkuasa Kemajuan Pertanian Muda. Perasmiannya telah dilakukan oleh Allahyarham Tun Hj. Abdul Razak Husin selaku Pemangku Perdana Menteri Malaysia merangkap Pengarah Gerakan di dalam satu upacara di Bangunan Balai Besar, Alor Setar Kedah.

Turut hadir menyaksikan perasmian ini di antara lainnya adalah Y.A.B Dato’ Syed Ahmad Syahabuddin Al-Haj (Menteri Besar Kedah), Y.A.B Datuk Syeikh Ahmad B. Hashim (Menteri Besar Perlis), Y.B. Encik Ghazali B. Hj Rawi (Menteri Pertanian dan Syarikat Kerjasama) serta Y.B. Tan Sri Abdul Kadir B. Yusoff (Peguam Negara). Penubuhan MADA telah diluluskan oleh Parlimen di bawah Akta 70, Akta Lembaga Kemajuan Pertanian Muda, tahun 1972.Jawatan:

1. PEGAWAI TADBIR GRED N41 (KONTRAK) - 1 Kekosongan

2. AKAUNTAN GRED WA41 (TETAP) - 1 Kekosongan

3. JURUTERA GRED J41 (TETAP) - 4 Kekosongan

4. JURUTEKNIK KOMPUTER GRED FT19 (TETAP) - 1 Kekosongan

5. PENGAWAL KESELAMATAN GRED KP11 (TETAP/LELAKI) - 1 Kekosongan

6. PEMBANTU AWAM GRED H11 (TETAP) - 37 Kekosongan


Cara Memohon:

Permohonan hendaklah  dibuat  dengan  menggunakan  borang  MADA  Am  1/Pindaan 2019 yang  boleh dicetak daripada Laman Web MADA http://www.mada.gov.my @ muatturun melalui link yang admin sediakan di bawah.

2. Semua permohonan hendaklah dikemukakan kepada:-

Pengurus Besar,
Lembaga Kemajuan Pertanian Muda,
Bahagian Khidmat Pengurusan
Ibu Pejabat MADA,
Ampang Jajar,
05990 ALOR SETAR. 
[ u.p.: Cawangan Pengurusan Sumber Manusia ]

3. Pemohon-pemohon yang sedang berkhidmat dengan Kerajaan, Badan-Badan Berkanun atau Kuasa-Kuasa Tempatan hendaklah membuat permohonan melalui Ketua Jabatan masing-masing dengan disertakan Laporan Prestasi Tahunan dan salinan Kenyataan Perkhidmatan.


* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap melalui link yang admin sediakan di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 27 Januari 2019, Jam 5.00 Petang

3 Responses to "Jawatan Kosong di Lembaga Kemajuan Pertanian Muda (MADA) - 27 Januari 2019"

  1. Borang boleh minta dekat pejabat mada kaa tuan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tulis kat ats bro, borang boleh muatturun melalui link kat bawah kaler biru.. admin dah sediakan.. download jer..

      Delete