Jawatan Kosong di Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) - 4 Februari 2019 - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) - 4 Februari 2019

Jawatan Kosong 2019 di Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM)

Jawatan Kosong 2018 di Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM)

Pengenalan

Universiti Teknikal Malaysia Melaka (singkatan: UTeM) merupakan IPTA serta universiti teknikal pertama di Malaysia yang diwujudkan oleh kerajaan Malaysia. Universiti ini telah diberi penjenamaan baru apabila kerajaan bersetuju untuk menaik taraf Kolej Universiti Teknikal Kebangsaan Malaysia (KUTKM) kepada universiti. Maka pada tanggal 1 Februari 2007 tercatatlah sejarah kelahiran Universiti Teknikal Malaysia Melaka.

UTeM merupakan universiti yang memfokuskan kepada dua bidang iaitu kejuruteraan, pengurusan teknologi dan teknologi maklumat. Para pelajar akan diperkuatkan dengan kemahiran secara praktikal "hands-on" untuk membantu para pelajar untuk berdaya saing apabila di alam industri. Kini terdapat tiga kampus UTeM iaitu Kampus Bandar, Kampus Induk dan Kampus Teknologi. Kampus Induk terletak di Durian Tunggal, Melaka.Like Page Khas - Kerja Kosong di Melaka
Like Page Khas - Kerja Kosong Universiti & Kolej
Jawatan:

1. NAIB CANSELOR GRED UTAMA A (VU5) 


Kriteria Umum:

Seseorang calon bagi jawatan ini mestilah mempunyai kriteria-kriteria seperti berikut:

i) Kecemerlangan Akademik Penyandang mestilah mempunyai kelayakan PhD, mendapat command of respect dari kalangan rakan sejawat, mempunyai rekod cemerlang dalam penyelidikan, penerbitan jurnal berwasit antarabangsa, inovasi dalam pengajaran dan cemerlang dalam khidmat profesional.

ii) Pengiktirafan Antarabangsa Penyandang mestilah diiktiraf oleh peers antarabangsa sebagai pakar dalam bidangnya, mempunyai jaringan antarabangsa yang kukuh, pernah menerima pelbagai anugerah dan pengiktirafan dari organisasi terkemuka luar negara.

iii) Kebolehan Memimpin dan Mengurus Penyandang mestilah mempunyai people skills yang  boleh  meneraju  transformasi, mempunyai gagasan, visi dan misi serta mampu menggerakkan komuniti kampus ke arah budaya kecemerlangan akademik. Ditambah dengan kemahiran komunikasi dan interpersonal yang mantap.  Pengalaman dan rekod  cemerlang  pimpinan  akademik merupakan antara ciri utama dalam menentukan kebolehmampuan calon.


iv) Reputasi Menjadi  “role  model”  dan  berkarisma  kepada  semua  peringkat  staf,  mempunyai pengalaman  dan  proven  track  record  serta  disanjung  baik  serta  dihormati  oleh masyarakat kampus dan luar.


* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap yang admin sediakan di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 04 Februari 2019 (Isnin)

0 Response to "Jawatan Kosong di Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) - 4 Februari 2019"

Post a Comment