Jawatan Kosong di Yayasan Pelajaran MARA - 8 Februari 2019 - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Yayasan Pelajaran MARA - 8 Februari 2019

Jawatan Kosong 2019 di Yayasan Pelajaran MARA | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Yayasan Pelajaran MARA

Jawatan Kosong 2019 di Yayasan Pelajaran MARA

Latar Belakang

Dalam tempoh masa 13 tahun pertama penubuhan, fokus YPM lebih tertumpu kepada aktiviti Pengumpulan Harta dan Aset. Tempoh masa 14 tahun seterusnya (1983 - 1997) ialah tempoh masa yang sangat aktif bagi YPM dalam memenuhi maksud dan tujuan penubuhan YPM yang pertama dan kedua iaitu untuk mengadakan kemudahan pelajaran dan latihan bagi Bumiputera, dan untuk menggalakkan pelajaran dan latihan Bumiputera.

Penubuhan kolej pertama iaitu MARA Community College (MCC) di Kuantan, Pahang pada tahun 1983, dan kejayaan perlaksanaan konsep Program "twinning" (2+2) dengan universiti-universiti Amerika Syarikat telah mengorak langkah YPM dengan pengendalian program konsep "twinning" ini dengan universiti-universiti di United Kingdom, Australia, Ireland dan Jepun. Seramai lebih 3,000 orang pelajar telah berjaya melanjutkan pengajian ke luar negara.. lagi..


Like Page Khas - Kerja Kosong Terkini
Jawatan:

1. Pegawai Seranta


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 08 Februari 2019 (Jumaat)Klik Untuk Baca Iklan Lengkap

0 Response to "Jawatan Kosong di Yayasan Pelajaran MARA - 8 Februari 2019"

Post a Comment