Jawatan Kosong di Pusat Pungutan Zakat Wilayah Persekutuan (PPZWP) - 25 Okt 2019 - KERJA KOSONG 2021 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2021
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Pusat Pungutan Zakat Wilayah Persekutuan (PPZWP) - 25 Okt 2019

Jawatan Kosong 2019 di Pusat Pungutan Zakat Wilayah Persekutuan (PPZWP) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Pusat Pungutan Zakat Wilayah Persekutuan (PPZWP)

Jawatan Kosong 2019 di Pusat Pungutan Zakat Wilayah Persekutuan (PPZWP)

Latar Belakang

Cadangan untuk melaksanakan penubuhan satu agensi yang mengurus zakat secara korporat telah dikemukakan oleh Dato’ Haji Abdul Rahim Abu Bakar (Allahyarham) kepada Pengerusi Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan, Tan Sri Dato’ Dr. Mohd Yusof Noor.

Ini adalah hasil kesedaran bahawa sistem memungut zakat pada masa tersebut mengandungi beberapa kelemahan. Kelemahan yang ada ialah sistem pentadbiran zakat yang tidak begitu teratur serta tiada penerangan yang terperinci berkenaan dengan cara pengiraan zakat harta di mana tumpuan hanya diberi kepada zakat fitrah serta kekurangan kemudahan pembayaran untuk pembayar.

Setelah kajian komprehensif dijalankan, maka sebuah agensi yang dinamakan Pusat Pungutan Zakat telah ditubuhkan dan bermula beroperasi iaitu melayan masyarakat pembayar zakat pada 27hb. Disember 1990 dengan menggunakan sistem komputer.  Penggunaan komputer untuk urusan memungut zakat adalah satu peristiwa bersejarah kerana belum dilakukan baik di Malaysia atau di negara lain. baca lagi.


Join Group Whatapps - Kerja di Kuala Lumpur
Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Jawatan:

1. EKSEKUTIF KEWANGAN


0 Response to "Jawatan Kosong di Pusat Pungutan Zakat Wilayah Persekutuan (PPZWP) - 25 Okt 2019"

Post a Comment