Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Kejora Development Holding Sdn Bhd - 24 Nov 2019

Post a Comment
Jawatan Kosong 2019 di Kejora Development Holding Sdn Bhd | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di Kejora Development Holding Sdn Bhd

Jawatan Kosong 2019 di Kejora Development Holding Sdn Bhd

Latar Belakang

Kejora Development Holdings Sdn Bhd (KDHSB) is a wholly owned subsidiary of the Southeast Johor Development Authority (KEJORA), an agency under the Ministry of Rural Development (KPLB). KDHSB was incorporated on 4th April 2011 under the Companies Act 1965.

The establishment of KDHSB will act as an investment holding company to strengthen the main commercial activities through the property development, tourism and agriculture sectors. In addition, KDHSB also engages in ancillary activities in sand mining activities and conducts businesses in the concrete factory industry (Batching Plant) where the company acts as a concrete mixer supplier for construction projects.


Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Join Group Whatapps - Kerja di Johor
Jawatan:

1. Eksekutif Undang-Undang


Tanggungjawab:

Memberiken khidmat nasihat perundangan berkaitan isu komersial dan korporat yang melibatkan syarikat dan subsidiari.

Menyediakan, menyemak draf surat cara perjanjian/kontrak, dokumen perjanjian jual beli dan dokumen berkaitan perundangan.

Mewakili syarikat menghadiri mesyuarat atau berunding dengan panel peguam yang mengendalikan dokumen perjanjian jual beli dan isu-isu perundangan yang lain.

Memantau, mengemaskini dan memberi arahan kepada panel peguam yang telah dilantik oleh syarikat berkenaan segala dokumen perjanjian jual beli hartanah.

Memastikan perjalanan aktiviti syarikat mengikut undang-undang di Malaysia dan memaklumkan kepada pihak pengurusan dan syarikat sekiranya terdapat sebarang pindaan Akta. Enakmen, Statut, Peraturan-Peraturan.


Kelayakan:

Warganegara Malaysia dan berurnurtidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.

Mempunyai sekurang-kurangnya ijazah sarjana Muda dalam undang-undang atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

Mempunyai Sijil Amalan dari Mahkamah dan Sijil Tahunan (Bar Council).

Merupakan Ahli MAICSA (Institusi Setiausaha dan Pentadbir Bertauliah Malaysia) sekiranya ada.

Mempunyai sekurang-kurangnya 3 tahun pengalaman kerja dalam bidang yang berkaitan.


* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap melalui link yang admin sediakan di bawah sebelum membuat permohonan.


Tarikh Tutup Permohonan : 24 November 2019 (Ahad)


Post a Comment