Jawatan Kosong di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Selangor - 25 Disember 2020 - KERJA KOSONG 2022 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2022
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Selangor - 25 Disember 2020

Jawatan Kosong 2020 di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Selangor | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Selangor

Jawatan Kosong 2019 di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Selangor

Sejarah UiTM Selangor

Universiti Teknologi MARA Cawangan Selangor ditubuhkan hasil daripada transformasi UiTM yang mewujudkan Model Tadbir Urus 1 UiTM:MultiSistem dengan fokus utamanya sebagai universiti berintensifkan Penyelidikan, Inovasi, Pengkomersilan dan Penglibatan Masyarakat. UiTM Cawangan Selangor ditubuhkan secara rasminya pada 1 November 2015 dengan pelantikan Rektor pertama iaitu YBhg. Profesor Dr. Haji Zaini Abdullah.

Sebelum penubuhan UiTM Cawangan Selangor, terdapat dua kampus satelit yang telah pun wujud dibawah pentadbiran Pejabat Penolong Naib Canselor (Kampus Puncak Alam dan Kampus Puncak Perdana).

UiTM Kampus Puncak Perdana ditubuhkan pada tahun 2004 sebagai kampus satelit Shah Alam dengan dua buah fakulti yang menawarkan program pengajian akademik iaitu Fakulti Pengurusan Maklumat dan Fakulti Filem, Teater & Animasi.

Seterusnya, UiTM Kampus Puncak Alam pula memulakan operasinya secara rasmi pada 1 Jun 2009 dengan menempatkan dua (2) buah fakulti dan sebuah pusat akademik, iaitu Fakulti Farmasi dan Fakulti Sains Kesihatan serta Pusat Asasi.

Sehingga 2016, UiTM Kampus Puncak Alam telah berkembang dengan pertambahan penempatan enam (6) lagi fakulti iaitu Fakulti Pengurusan & Perniagaan, Fakulti Pengurusan Hotel & Pelancongan, Fakulti Perakaunan, Fakulti Pendidikan serta sebahagian program dari Fakulti Seni Lukis & Seni Reka dan Fakulti Senibina, Perancangan & Ukur.

Tadbir urus kampus berubah selaras dengan penubuhan UiTM Cawangan Selangor dengan pelantikan Rektor sebagai peneraju dan dibantu oleh tiga (3) orang Timbalan Rekor iaitu Timbalan Rektor Penyelidikan dan Inovasi (P&I), Timbalan Rektor Hal Ehwal Pelajar (HEP) dan Timbalan Rektor Hubungan Industri, Komuniti, Alumni dan Keusahawanan (iCARE).
Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Join Telegram - Kerja Kosong Terkini
Jawatan:

1. PEGAWAI EKSEKUTIF (N29)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 25 Disember 2020 (Jumaat)

0 Response to "Jawatan Kosong di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Selangor - 25 Disember 2020"

Post a Comment