Jawatan Kosong di Pusat Rehabilitasi PERKESO Sdn. Bhd. - 18 Julai 2021 - KERJA KOSONG 2022 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2022
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Pusat Rehabilitasi PERKESO Sdn. Bhd. - 18 Julai 2021

Jawatan Kosong 2021 di Pusat Rehabilitasi PERKESO Sdn. Bhd. | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO)


Sejarah

Sejarah Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) bermula di bawah Akta Keselamatan Sosial Pekerja 1969 sebagai sebuah Jabatan Kerajaan pada 1 Januari 1971 di bawah Kementerian Buruh dan Tenaga Rakyat. PERKESO diamanahkan untuk mentadbir dua skim keselamatan sosial iaiatu Skim Bencana Pekerjaan dan Skim Keilatan.

Skim Bencana Pekerjaan memberi perlindungan kepada pekerja daripada kejadian luar jangka bencana pekerjaan termasuk penyakit khidmat dan kemalangan semasa perjalanan berkaitan pekerjaan. Skim Keilatan pula memberi perlindungan 24 jam kepada pekerja terhadap keilatan atau kematian akibat sebarang sebab.

Skim Keselamatan Sosial di negara ini sebenarnya bermula sejak tahun 1958 iaitu sejurus selepas Malaya mencapai kemerdekaan. Pada masa itu, Pertubuhan Buruh Antarabangsa (ILO) telah menjalankan satu kajian mengenai keselamatan sosial. Pada tahun 1962, sebuah jawatankuasa tertinggi telah dibentuk untuk mengkaji hasil kajian tersebut. Kajian oleh A.N. Ambo melalui ILO telah dijadikan asas bagi merangka rang undang-undang Keselamatan Sosial Pekerja yang seterusnya diluluskan oleh Parlimen Malaysia pada bulan April 1969 dikenali sebagai Akta Keselamatan Sosial Pekerja 1969. See more..
Like Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Join Telegram - Kerja Kosong Terkini
Jawatan:

1. VOCATIONAL CULINARY SUPERVISOR (PENYELIA SAJIAN VOKASIONAL)

2. KITCHEN HELPER

3. VOCATIONAL CULINARY TRAINER (PELATIH MASAKAN VOKASIONAL)


Makluman:

Permohonan untuk senarai kerja kosong di atas adalah melalui MYFutureJobs. Oleh demikian, anda dikehendaki mendaftar terlebih dahulu sebelum memohon. Jika sudah mendaftar, anda bolehlah memohon jawatan kosong di atas dengan menekan link yang admin sediakan di bawah. Semoga anda diberikan rezeki oleh Nya untuk memperoleh pekerjaan yang diidamkan. Aminn..


Tarikh Tutup Permohonan : 18 Julai 2021Jom Join Telegram Khas : Pilih Channel Telegram Mengikut Negeri

5 Responses to "Jawatan Kosong di Pusat Rehabilitasi PERKESO Sdn. Bhd. - 18 Julai 2021"

 1. lepasan spm boleh ke

  ReplyDelete
  Replies
  1. sila baca syarat kelayakan ya cik fika

   Delete
 2. Assalamualaikum,Saya ada buat permohonan jawatan pegawai pembantu khidmat pelanggan di pusat rehab melaka,Dan belum menerima panggil an lagi .. boleh semak tak.tq

  ReplyDelete
  Replies
  1. Wssalam.. admin hanya iklankan jawatan kosong yang ada. Bukan admin kerja dengan rehab melaka.

   Delete
  2. Kena tanya direct sana.. dan jangan lupa bgtau nama dan ic no..

   Delete