Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) - 4 September 2021

Post a Comment
Jawatan Kosong 2021 di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP)

Jawatan Kosong 2021 di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP)

Latar Belakang

Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) ditubuhkan pada 1 Februari 1974 serentak dengan penubuhan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. Penubuhannya adalah bagi menjaga hal ehwal Islam di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur yang sebelum itu diletakkan di bawah kerajaan negeri Selangor. MAIWP selepas itu turut bertanggungjawab menguruskan hal ehwal umat Islam di Labuan dan Putrajaya setelah kedua-duanya diumumkan sebagai Wilayah Persekutuan masing-masing pada 16 April 1984 dan 1 Februari 2001. Penubuhan MAIWP dinyatakan melalui peruntukan di dalam Perlembagaan Persekutuan dan Akta Pentadbiran Undang-Undang Islam (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1993 [Akta 505].

Perkara 3 (5) Perlembagaan Persekutuan memperuntukkan bahawa :

“Walau apa pun apa-apa jua dalam Perlembagaan ini, Yang di-Pertuan Agong hendaklah menjadi Ketua Agama Islam di Wilayah-Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya; dan bagi maksud ini Parlimen boleh melalui undang-undang membuat peruntukan- peruntukan bagi mengawal selia hal ehwal agama Islam dan bagi menubuhkan suatu Majlis untuk menasihati Yang di-Pertuan Agong mengenai perkara-perkara yang berhubungan dengan agama Islam.
Join Group KhasBanyak Jawatan Kosong
Join Telegram - Kerja Kosong Terkini
Jawatan:

1. PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F41 - 1 Kekosongan

2. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT FA29 - 2 Kekosongan

3.  PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29 - 1 Kekosongan

4. PENOLONG PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM S29 - 2 Kekosongan

5. PEMBANTU HAL EHWAL ISLAM S19 (GURU TADIKA) - 3 Kekosongan

6. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) N19 (TETAP) - 5 Kekosongan

7. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) N19 (KONTRAK) - 2 Kekosongan

8. PEMANDU KENDERAAN H11 - 1 Kekosongan


Cara Memohon :

Pendaftaran permohonan jawatan hanya diterima melalui online sahaja. Sebarang surat menyurat dan penghantaran resume tidak diperlukan. Tempoh sah laku permohonan adalah 6 bulan. Calon yang berjaya melepasi tapisan sahaja akan dipanggil temuduga. Permohonan adalah melalui online (admin sediakankan link di bawah)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 04 September 2021 (Sabtu) Jam 11.59 Malam.Post a Comment