Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Pusat Serantau Asia Tenggara Bagi Mencegah Keganasan (SEARCCT) - 30 Ogos 2021

Post a Comment
Jawatan Kosong 2021 di Pusat Serantau Asia Tenggara Bagi Mencegah Keganasan (SEARCCT) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Pusat Serantau Asia Tenggara Bagi Mencegah Keganasan (SEARCCT)

Jawatan Kosong 2021 di Pusat Serantau Asia Tenggara Bagi Mencegah Keganasan (SEARCCT)

Latar Belakang

Pusat Serantau Asia Tenggara Bagi Mencegah Keganasan (SEARCCT) di bawah kelolaan Kementerian Luar Negeri Malaysia, dilancarkan secara rasmi pada 1 Julai 2003.

Pelbagai usah dilakukan untuk membendung gerakan pengganas di rantau ini. Pada 1 Julai 2003, Menteri Luar ketika itu, Tan Sri Syed Hamid Albar merasmikan Pusat Serantau Asia Tenggara Bagi Mencegah Keganasan (SEARCCT) - pusat latihan dan penyelidikan dalam bidang keganasan dan pencegahannya di Asia Tenggara.

Tujuan penubuhannya adalah untuk melatih dan mempertingkatkan kapasiti penguatkuasaan dalam kalangan pegawai penguat kuasa keselamatan dan penggubal dasar, di samping mempertingkatkan kerjasama dengan institusi 'think-tank' dan organisasi antarabangsa. SEARCCT juga berperanan membentuk perspektif Malaysia dalam menangani isu keganasan dan mencegah keganasan melalui pendekatan yang komprehensif. Ia memberikan tumpuan kepada penyiasatan, perundangan, pengurusan krisis, keselamatan udara dan maritim, keganasan siber, belia dan pencegahan keganasan, pemulihan dan kewangan pengganas.
Join Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Join Telegram - Kerja Kosong Terkini
Jawatan:

1. PENGARAH (GRED 44/52) - 1 Kekosongan

2. TIMBALAN PENGARAH PERANCANGAN DAN LATIHAN (GRED 44) - 1 Kekosongan

3. PENOLONG PENGARAH (GRED 44) - 1 Kekosongan

4. PENYELIDIK (GRED 41/44) - 2 Kekosongan


*Sila baca arahan lengkap iklan kekosongan jawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah sebelum membuat permohonan.


Tarikh Tutup Permohonan : 30 Ogos 2021 (Isnin)Post a Comment