Jawatan Kosong di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Johor - 25 Oktober 2021 - KERJA KOSONG 2022 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2022
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Johor - 25 Oktober 2021

Jawatan Kosong 2021 di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Johor | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Johor

Jawatan Kosong 2021 di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Johor

Latar Belakang

Perbendaharaan Negeri Johor berperanan di dalam merancang, mengurus dan melaksanakan dasar-dasar kewangan dan belanjawan ke arah kedudukan kewangan negeri yang kukuh dan pertumbuhan sosio-ekonomi yang pesat serta pengagihan faedah-faedah pembangunan yang saksama di seluruh negeri Johor.

Pentadbiran Kerajaan Negeri Johor telah mula ditubuhkan pada tahun 1855, apabila Temenggong Ibrahim membuka Bandar Iskandar Puteri di Tanjung Puteri. Ketika itu Negeri Johor merupakan sebuah negeri yang pesat membangun dengan aktiviti perniagaan hasil tanaman lada hitam dan gambir. Pusat Bandar diletakkan di Tanjung Puteri untuk memudahkan kutipan cukai, yang pada masa itu dikawal sendiri oleh Temenggong.

Bandar Iskandar Puteri telah bertukar nama kepada Johor Bahru pada tahun 1866 bersamaan dengan 12 Syaaban tahun Hijrah 1282 berikutan dengan pengisytiharan oleh Temenggong Abu Bakar Maharaja Johor. Pada masa yang sama tiga Jabatan secara khusus telah diwujudkan iaitu Pejabat Temenggong Johor, Pejabat Bakal Raja dan Pejabat Urusetia Negeri yang juga dikenali sebagai Pejabat Menteri Besar.
Join Group KhasBanyak Jawatan Kosong
Like FB Page Khas  - Kerja Kosong Negeri Johor
Jawatan:

1. PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT F41

2. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT FA293. AKAUNTAN WA41

4. PENOLONG PEGAWAI TADBIR N29

5. PENOLONG AKAUNTAN W29

6. PEREKA (GRAFIK) B29

7. PENOLONG PEGAWAI UNDANG-UNDANG L29

8. JURUTEKNIK KOMPUTER FT19

9. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) W19

10. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) N19Cara Membuat Permohonan:

1. Permohonan hendaklah dengan dilakukan secara dalam talian di https://jawatan.johor.gov.my (admin ada sediakan link memohon jawatan di bawah)

2. Tarikh Tutup Permohonan Pada : 25 Oktober 2021

3. Catatan am :

i. Hanya calon-calon yang layak selepas tapisan / senarai pendek sahaja yang akan dipanggil untuk temuduga.

ii. Permohonan daripada kakitangan yang sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Kerajaan, Badan-Badan Berkanun dan Pihak Berkuasa Tempatan sekiranya dipanggil temuduga, hendaklah menyertakan Surat Sokongan dari Ketua Jabatan, salinan Kenyataan Perkhidmatan yang dikemaskini berserta Laporan Nilaian Prestasi Tahunan (LNPT) bagi 3 (TIGA) tahun terakhir, secara fizikal.

iii. Cetakan borang daripada sistem hendaklah dicetak bagi calon yang dipanggil untuk proses temuduga.

iv. Pemohon-pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas tiga (3) bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka TIDAK BERJAYA.

v. Segala perbelanjaan kerana menghadiri temuduga adalah tanggungjawab oleh pemohon sendiri.

vi. Semua permohonan hendaklah disertakan salinan semakan pengiktirafan Sijil/ Diploma/ Ijazah daripada Sistem Pengiktirafan Kelayakan Perkhidmatan Awam (eSisraf) melalui capaian https://www2.mqa.gov.my/esisraf/kelayakan.cfm atau Malaysian Qualification Register (MQR) melalui capaian https://www2.mqa.gov.my/mqr


*Sila baca maklumat iklan perjawatan sebelum memohon melalui online melalui link yang disediakan di bawah.


Tarikh Tutup Permohonan : 25 Oktober 2021 (Isnin)

Jom Join Telegram Khas : Kerja Kosong Negeri Johor

0 Response to "Jawatan Kosong di Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Johor - 25 Oktober 2021"

Post a Comment