Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS) - 21 Oktober 2021

Post a Comment
Jawatan Kosong 2021 di Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS)

Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS)

Latar Belakang

Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS) adalah sebuah Institusi Pengajian Tinggi Swasta (IPTS) yang dikendalikan oleh KIAS Darulnaim Sdn Bhd (KDSB) anak syarikat Yayasan Kelantan Darulnaim (YAKIN).

Idea Penubuhan KIAS adalah merupakan salah satu inspirasi Kerajaan Negeri yang bercita-cita memusatkan Kelantan sebagai serambi perkembangan ilmu Islam terkenal di rantau ini khususnya menerusi penyediaan institusi-institusi pengajian dalam pelbagai jurusan.

Penubuhan KIAS merupakan kesinambungan dari Pusat Pengajian Tinggi Islam (PPTIK) Nilam Puri yang telah ditubuhkan pada tahun 1965. Pusat ini kemudiannya dikenali dengan nama Yayasan Pengajian Tinggi Islam Kelantan (YPTIK) sehinggalah pada 1 April 1981 YPTIK telah diambil alih oleh Universiti Malaya dan ditukar nama kepada Akademi Pengajian Islam Universiti Malaya. Usaha dan kesedaran peri pentingnya pengajian Islam tidak pernah luntur apabila sekali lagi Kerajaan Negeri melalui Yayasan Islam Kelantan (YIK) telah menubuhkan Maahad Ad-Dakwah Wal Imamah pada 1994 di mana idea penubuhannya dicetuskan oleh YAB Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz bin Nik Mat. See more....


Join Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Like FB Page Khas - Kerja Kosong Negeri Kelantan
Jawatan:

1. PEMBANTU TADIKA NK17


i) Kumpulan Perkhidmatan : Pengurusan Sokongan

ii) Taraf Jawatan : Kontrak

iii) Gred : NK17

iv) Gaji : RM 1,118.13

v) Elaun : RM 665.00

vi) Syarat Kelayakan:
  • Diploma Pendidikan Awal Kanak-kanak atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan, DAN
  • Lulus Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu (termasuk lulus ujian lisan) pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

vii) Keutamaan adalah diberikan kepada calon yang:
  • Mempunyai Diploma Pendidikan Awal Kanak-kanak.
  • Mempunyai sekurang-kurangnya satu (1) tahun pengalaman bekerja dalam bidang yang berkaitan.

Cara Memohon:

Permohonan jawatan kosong boleh dibuat melalui MYFutureJobs, PERKESO atau menggunakan borang permohonan jawatan kosong yang boleh didapati di kaunter Pejabat Pengurusan KIAS / dimuat turun di laman web KIAS (www.kias.edu.my). Permohonan yang lengkap beserta Curiculum Vitae (CV) terkini, gambar berukuran pasport, salinan sijil akademik yang telah disahkan dan lain-lain dokumen sokongan hendaklah dihantar kepada:

PENDAFTAR
Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS)
KM 12, Jalan Kuala Krai
Peti Surat 68, Nilam Puri
15730 Kota Bharu
Kelantan.


*Sila baca iklan lengkap melalui link yang admin sediakan di bawah sebelum membuat permohonan.


Tarikh Tutup Permohonan : 21 Oktober 2021 (Khamis)
Jom Join Telegram Khas : Kerja Kosong Negeri Kelantan

Post a Comment