Jawatan Kosong di Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) - 20 Oktober 2022 - KERJA KOSONG 2023 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2023
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) - 20 Oktober 2022

Jawatan Kosong 2022 di Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR)

Jawatan Kosong 2021 di Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR)

Latar belakang

Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) merupakan sebuah Lembaga Kemajuan Wilayah yang ditubuhkan pada 2 Mac 1978 di bawah Akta Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan 1978 (Akta 203). Pelancaran perasmian penubuhannya disempurnakan oleh Allahyarham Tun Hussein Onn, Perdana Menteri Malaysia Ketiga pada 5 Mac 1978 bertempat di Kampung Batu Gajah, Tanah Merah, Kelantan. Penubuhan KESEDAR bertujuan mengimbangi komposisi penduduk di antara Kelantan Selatan dengan Kelantan Utara, membasmi kemiskinan dan menyusun semula masyarakat.

Kawasan Kelantan Selatan merupakan kawasan yang berbukit-bukau dimana hampir 50% daripadanya mempunyai kecerunan lebih daripada 25° dan hanya 10% sahaja yang mempunyai kecerunan kurang daripada 15°. Walaupun mempunyai kawasan yang luas namun hanya 20% sahaja yang berpotensi untuk pembangunan sektor pertanian.
Join Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Like FB Page Khas - Kerja Kosong Negeri Kelantan
Join Telegram / WhatsApp - Kerja Kosong Terkini
Jawatan:

1. PEGAWAI TADBIR 

2. PENOLONG PEGAWAI TADBIR

3. PENOLONG JURUTERA

4. PEMBANTU TADBIR

5. PENYELIA RANCANGAN TANAH

6. PEMANDU KENDERAAN

7. PEMBANTU AWAM

8. PEGAWAI KHIDMAT PELANGGAN

9. PENOLONG AKAUNTAN


Cara Permohonan:


*Sila baca maklumat lengkap kekosongan jawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah sebelum membuat permohonan.


Tarikh Tutup Permohonan : 20 Oktober 2022 (Khamis)


Klik Untuk Baca Iklan Lengkap0 Response to "Jawatan Kosong di Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (KESEDAR) - 20 Oktober 2022"

Post a Comment