Jawatan Kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Johor (SPAJ) - 7 Oktober 2022 [132 Kekosongan] - KERJA KOSONG 2023 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2023
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Johor (SPAJ) - 7 Oktober 2022 [132 Kekosongan]

Jawatan Kosong 2022 di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Johor (SPAJ) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Johor (SPAJ)

Jawatan Kosong 2022 di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Johor (SPAJ)

Pengenalan

Pembukaan negeri Johor bermula pada awal kurun ke-16 apabila Melaka telah ditawan oleh Portugis. Sultan Mahmud Syah yang merupakan pewaris terakhir takhta kerajaan Melaka telah berundur ke selatan Tanah Melayu dan membuka kerajaan Johor. Pada ketika itu, Johor telah meluaskan empayarnya sehingga ke Riau.

Asal usul perkataan Johor diambil daripada perkataan Arab “Jauhar” yang bermaksud “Permata Berharga”. Pengaruh Arab jelas kelihatan di mana para pedagang dari Arab telah datang ke sini untuk menjalankan perniagaan rempah yang sememangnya terkenal pada suatu ketika dahulu. Johor juga dikenali sebagai Hujung Tanah atau “Gangganu” oleh orang-orang Siam yang bermaksud “Batu Permata”.
Join Group Khas - Banyak Jawatan Kosong
Like FB Page Khas  - Kerja Kosong Negeri Johor
Join Telegram / WhatsApp - Kerja Kosong Terkini
Jawatan:

1. PEGAWAI TADBIR (KONTRAK) GRED N41 - 17 Kekosongan

2. PENGHULU GRED NP29 - 18 Kekosongan

3. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN / OPERASI) GRED N19 - 76 Kekosongan

4. PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) GRED W19 - 21 Kekosongan


Permohonan di atas adalah melalui online di SPAJ. Admin ada sediakan link untuk memohon di bawah.


Tarikh Tutup Permohonan : 07 Oktober 2022 (Jumaat)0 Response to "Jawatan Kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Johor (SPAJ) - 7 Oktober 2022 [132 Kekosongan]"

Post a Comment