Jawatan Kosong di Pihak Berkuasa Peranti Perubatan (MDA) - 15 November 2022 - KERJA KOSONG 2022 | JAWATAN KOSONG KERAJAAN 2022
HTML5 Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Pihak Berkuasa Peranti Perubatan (MDA) - 15 November 2022

Jawatan Kosong 2022 di Pihak Berkuasa Peranti Perubatan (MDA) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Pihak Berkuasa Peranti Perubatan (MDA)


Jawatan:

1. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED FA29 (CFS)

2. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED FA29 (COS)

3. PENOLONG PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT (MySTEP)


* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap melalui link yang admin sediakan di bawah


Tarikh tutup permohonan : 15 November 2022 (Selasa) sebelum jam 3:00 Petang


Jawatan Kosong 2022 di Pihak Berkuasa Peranti Perubatan - KKM

Sejarah

Sejarah perkhidmatan kesihatan di negara ini bermula sejak sebelum merdeka lagi. Pembinaan hospital ketika itu adalah untuk merawat pekerja-pekerja dalam industri perlombongan bijih timah. Setiap pekerja lombong harus membayar 50 sen setahun untuk mendapatkan rawatan. Oleh kerana industri perlombongan bijih timah berkembang pesat di Perak, pada akhir abad ke-19 maka negeri ini mempunyai paling banyak hospital iaitu 15 buah. Hospital-hospital tersebut ialah Hospital Taiping, Teluk Intan, Tapah, Sg. Siput, Slim River, Sri Manjung, Selama, Parit Buntar, Kuala Kangsar, Kampar, Ipoh, Grik, Changkat Melintang, Batu Gajah dan Tanjung Rambutan.

0 Response to "Jawatan Kosong di Pihak Berkuasa Peranti Perubatan (MDA) - 15 November 2022"

Post a Comment