Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kelantan - 11 Januari 2023

Post a Comment
Jawatan Kosong 2023 di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kelantan | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kelantan


Jawatan:

1. PEMBANTU PENGAWAS PEPERIKSAAN AKHIR FEBRUARI 2023


Syarat Lantikan:

1. Calon yang berkelayakan adalah diperlukan untuk mengisi jawatan di atas mengikut syaratsyarat perlantikan seperti berikut:

(a) Warganegara Malaysia (Bumiputera).

(b) Pemohon mestilah berumur 17 tahun ke atas tetapi tidak melebihi 30 tahun pada tarikh permohonan dibuat. Pemohon yang belum mencapai umur 18 tahun hendaklah mendapat kebenaran ibu/bapa/penjaga.

(c) Sihat tubuh badan.

(d) Keutamaan akan diberi kepada anak-anak staf UiTM. Ahli keluarga yang lain atau kenalan juga boleh dipertimbangkan. Staf UiTM yang terbabit akan dianggap sebagai rujukan perwatakan pemohon.

(e) Kelayakan minimum sekurang-kurangnya tamat Tingkatan 5 atau mempunyai SPM atau setaraf dengannya.

(f) Pelajar UiTM/ Bekas Pelajar UiTM/ Staf Akademik UiTM tidak dibenarkan memohon.

(g) Calon-calon hendaklah komited dengan bidang tugas.

(h) Pihak UiTM boleh menamatkan tempoh perkhidmatan Pembantu Pengawas pada bila-bila masa, jika didapati melanggar etika dan peraturan yang ditetapkan.

2. Taraf Jawatan- Sambilan (mengikut tempoh peperiksaan iaitu bermula dari 6 hingga 22
Februari 2023.

3. Kadar Bayaran- RM4.00 sejam.

4. Calon yang berminat sila dapatkan Borang Permohonan di Pejabat Unit Penilaian Akademik dan Penerbitan (UPAP) UiTM Cawangan Kelantan Kampus Machang. (admin ada sediakan link muatturun borang permohonan di bawah)

5. Borang permohonan yang lengkap diisi hendaklah dikembalikan sebelum atau pada 11 Januari 2023 kepada:

Penolong Pendaftar Kanan
Unit Penilaian Akademik dan Penerbitan (UPAP)
Bahagian Hal Ehwal Akademik
Universiti Teknologi MARA Cawangan Kelantan
Bukit Ilmu
18500 Machang
KELANTAN.


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah
Jawatan Kosong 2021 di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kelantan

Sejarah UiTM Kelantan

Established on the 1st of July 1985 Universiti Teknologi MARA Cawangan Kelantan (UiTMCK) was the 9th branch campus in Malaysia. Previously known as Institut Teknologi MARA Kelantan (ITM Kelantan), this campus was officiated by YAB Tan Sri Dato’ Haji Mohammad bin Yaakob. The campus was established with the co-operation of the Kelantan State Government and was built on a 12 acres land at Kem Kijang. Financed by the state government, the renovation process amounted to RM1.5 million in total. In 1996, ITM Kelantan was relocated to the current permanent campus at Bukit Ilmu, Machang district.

UiTMCK has ever since soared into a premier tertiary education centre and geared up by the establishment of its city campus (Kampus Kota) in Kota Bharu, in 2007. UiTMCK continues to strive and is ever committed into making UiTM a world class university at large.

Post a Comment