Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Kolej Poly-Tech Mara (KPTM) - 6 Januari 2023

Post a Comment
Jawatan Kosong 2023 di Kolej Poly-Tech Mara (KPTM) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Kolej Poly-Tech Mara (KPTM)


Jawatan:

1. KERANI

2. PEMANDU


Cara Memohon:

Calon yang memenuhi kriteria perlu menghantar permohonan lengkap dengan melampirkan salinan dokumen seperti resume, kad pengenalan dan sijil-sijil akademik melalui emel hr_kptmipoh@gapps.kptm.edu.my 

Hanya calon yang disenarai pendek akan dipanggil temuduga. Jom sertai kami..

Join Media Sosial Kami : Klik Sini

Tarikh akhir permohonan adalah pada 06 Januari 2023 (Jumaat).


* Sila baca arahan lengkap iklan kekosongan jawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah.
Jawatan Kosong 2023 di Kolej Poly-Tech Mara (KPTM)

Sejarah

Kolej Poly-Tech MARA (KPTM) yang pada asalnya dikenali sebagai Kolej Yayasan Pelajaran MARA (KYPM) telah diasaskan sebagai sebuah institut pengajian tinggi swasta di bawah Akta Institut Pengajian Tinggi Swasta Tahun 1996 (Akta 555) pada September 2003. KPTM diuruskan oleh Kolej Poly-Tech MARA Sdn. Bhd, sebuah anak syarikat milik penuh Majlis Amanah Rakyat (MARA). KPTM menawarkan pelbagai peluang pendidikan dalam bidang-bidang seperti Teknologi Maklumat, Sains Komputer, Sains Kesihatan, Sains Sosial, Perakaunan, Pengurusan Perniagaan, Kejuruteraan, Kemanusiaan dan Bio-Industri.

Bermula pada Januari 1983, sebuah Pusat Sumber Pembelajaran telah ditubuhkan di Kota Bharu, Kelantan. Pada Jun 1983, Maktab Sains MARA (dahulunya dikenali sebagai Kolej Komuniti MARA) telah ditubuhkan di Kuantan, Pahang dengan menawarkan sebuah program berkembar yang dikenali sebagai Ijazah Bersekutu Amerika (American Associate Degree, AAD). Program ini telah diterima dengan baik oleh lebih daripada 75 universiti di Amerika Syarikat dan New Zealand sebagai program ijazah pemindahan 2+2.

Post a Comment