Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) - 6 Jun 2023

Post a Comment
Jawatan Kosong 2023 di Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT)


Jawatan:

1. PEGAWAI UNIT INTEGRITI & PEMATUHAN

Taraf Jawatan: Kontrak
Gaji: RM1,800 - RM3,000


Syarat Lantikan:
  • Warganegara Malaysia berumur tidak kurang daripada 25 tahun.
  • Mempunyal ijazah dalam bidang yang berkaitan/ kelulusan professional yang setara/ pengalaman tidak kurang daripada 2 tahun terutama dalam Bidang Pentadbiran.
  • Mendapat kepujian bagi mata pelajaran Bahasa Malaysia (sekurang-kurangnya Gred C) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf,
  • Keutamaan diberikan kepada calon-calon yang mempunyai sahsiah diri yang baik dan pengalaman kerja yang sewajarnya.
  • Mempunyal kemahiran menganalisis pengurusan risiko merupakan satu kelebihan.
  • Calon-calon yang pernah mengikuti Kursus Certified Integrity Officer (CelO) anjuran Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPAM) merupakan satu kelebihan.

Cara Memohon:

Calon yang berkelayakan dipelawa untuk mengemukakan dokumen berikut:

  • sekeping gambar berukuran passport
  • salinan sijil-sijil yang telah disahkan

Permohonan Hendaklah Dikemukakan ke Alamat Berikut:

Pengurus
Bahagian Perancangan Korporat
Tingkat 12. Menara PMINT
Jalan Sultan Ismail
20200 Kuala Terengganu


Tarikh tutup pada : 6 Jun 2023 (Selasa)

Join Media Sosial Kami : Klik Sini

Jawatan Kosong di Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT)

Sejarah

Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT) telah diperbadankan pada 1 April 1965 di bawah Enakmen Kerajaan Negeri Terengganu Bil.3/1965. Tujuan utama penubuhan adalah untuk menjadikan agensi utama negeri bagi melaksana dan mempercepatkan pembangunan dan kemajuan
sosio-ekonomi di Negeri Terengganu.

Dengan pelancaran Dasar Ekonomi Baru (DEB) pada tahun 1971, PMINT turut mendukung matlamat DEB untuk membasmi kemiskinan dan menyusun semula masyarakat. Begitu juga apabila Dasar Pembangunan Nasional 1991-2000 (DPN) yang bermula pada tahun 1991, PMINT turut melibatkan diri secara aktif dalam menjayakan dasar tersebut.

Dalam suasana sejarah dan latar belakang sosio-ekonomi Negeri Terengganu yang lemah, penglibatan sektor swasta yang rendah serta kekurangan kemudahan asas dan infrastruktur maka peranan PMINT adalah penting dalam meningkatkan dan mempercepatkan pembangunan sosio-ekonomi. Selaras dengan peranan tersebut maka PMINT telah melibatkan diri dalam aktiviti yang meliputi spektrum yang sangat luas meliputi hampir ke semua sektor ekonomi. Di antaranya ialah pembangunan hartanah, perladangan, agrobiotek, akuakultur, pembuatan dan perkhidmatan. Secara keseluruhannya, aktiviti PMINT dijalankan melalui dua cara iaitu secara langsung dan melalui anak syarikat.

Post a Comment