Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Bookmark
HTML5 Sila Follow dan Klik button [X] untuk tutup Button Close

Jawatan Kosong di Yayasan Pusat Belia Antarabangsa - 13 November 2023

Jawatan Kosong 2023 di Yayasan Pusat Belia Antarabangsa | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di Yayasan Pusat Belia Antarabangsa


Positions:

1. EKSEKUTIF KANAN (PENTADBIRAN)

Job Description:
  • Responsible for planning and coordinating the management of Administrative Affairs and Human Resources which covers issues of staffing, services, career training development and staff welfare.
  • Planning and managing the setting and evaluation of the Division's Annual Work Targets, Key Performance Indicators (KPI) and related Division Quality Objectives in the IYC Quality Management System.
  • Planning and coordinating quotations and tenders for related to Administration Department
  • Planning and responsible for coordinating the affairs of the Administration and Management including the Information Technology Unit.

Makluman:

i. Permohonan untuk senarai kerja kosong di atas adalah melalui Jobstreet. Oleh demikian, anda dikehendaki mendaftar terlebih dahulu sebelum memohon. Tutorial mendaftar dan memohon ada admin sediakan di sini

ii. Jika sudah mendaftar, anda bolehlah memohon jawatan kosong di atas dengan menekan link yang admin sediakan di bawah. Semoga anda diberikan rezeki oleh Nya untuk memperoleh pekerjaan yang diidamkan. Aminn.


Close date : 13 November 2023
Jawatan Kosong 2023 di Yayasan Pusat Belia Antarabangsa

Company Overview

PENUBUHAN Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan Malaysia mengambil alih projek ini dan dinaiktaraf kepada status pusat belia antarabangsa pada tahun 1977. Walaupun Kerajaan Malaysia mengalami kekangan kewangan dalam RMK3 dan RMK4 untuk membina IYC, usaha mendapat bantuan kewangan diperolehi daripada mendiang Tan Sri Kampo Harada (Nihon Shuji Education Foundation), Fukuoka, Jepun dengan jumlah sumbangan sebanyak ¥1 Billion (RM10 juta) setelah diangkat oleh Jemaah Menteri Malaysia pada tahun 1985. Perasmian bangunan PBA telah disempurnakan oleh YAB. Dr. Mahathir Mohamed, Perdana Menteri Malaysia (ke-4) pada 16 April 1988. Ketua Setiausaha Kementerian Belia dan Sukan Malaysia atas sifat jawatannya bertanggungjawab menjaga kepentingan kerajaan dengan mengetuai Lembaga Amanah YPBA sebagai Pengerusi. (Keputusan dalam Kertas Kabinet bertarikh 6 Februari 1985). Tapak bangunan seluas 3.99 ekar (173,882kp) milik Kerajaan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan pajakan kepada YPBA selama 99 tahun (1987 -2086).

Post a Comment

Post a Comment