Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Universiti Malaya (UM) - 20 Oktober 2023

Post a Comment
Jawatan Kosong 2023 di Universiti Malaya (UM) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Universiti Malaya


Jawatan:

1. PENSYARAH UNIVERSITI GRED DS45/DS51/DS53/VK7/VK6/VK5

Gred : VK07
Kategori : Akademik
Gaji : RM 7,676.00 - 20,592.00

Deskripsi Tugas:

Mode Of Appointment:

Open for Malaysian/ International candidates for a permanent/ contract post


Tarikh akhir permohonan adalah pada : 29 Disember 2023 (Jumaat)2. PEMBANTU PEMBEDAHAN PERGIGIAN GRED U19

Gred : U19
Kategori : Bukan Akademik
Gaji : RM 1,360.00 - 4,052.00

Deskripsi Tugas:

Bertanggungjawap sebagai salah seorang ahli kesihatan pergigian yang memainkan peranan dalam pengendalian klinikal pesakit, pendidikan kesihatan pergigian, pengurusan pesakit dan pentadbiran. 

Syarat Lantikan:

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:  

a. warganegara Malaysia;

b. berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

c. Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan serta Sijil Pembantu Pembedahan Pergigian yang diiktiraf oleh Kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan

d. Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.


3. JURUTERAPI PERGIGIAN GRED U29

Gred : U29
Kategori : Bukan Akademik
Gaji : RM 1,797.00 - 5,753.00

Deskripsi Tugas:

a. Melaksanakan perkhidmatan pergigian dari segi diagnosis, rawatan, pencegahan dan peningkatan kesihatan untuk kanak-kanak berumur 17 tahun ke bawah. Memberi rawatan kepada murid sekolah rendah di bawah sekolah-sekolah penyeliaan Universiti Malaya.

b. Melaksanakan penyeliaan di poliklinik dan klinik-klinik yang melibatkan pelajar Ijazah Dasar dan Ijazah Tinggi Fakulti Pergigian dalam proses pengajaran dan pembelajaran. 

Syarat Lantikan:

a) Warganegara Malaysia;

b) Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

c) Diploma dalam bidang kejururawatan pergigian atau bidang berkaitan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan

d) Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.


Tarikh akhir permohonan adalah pada : 20 Oktober 2023 (Jumaat)


* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap di bawah sebelum membuat permohonan.

Join Media Sosial Kami : Klik SiniJawatan Kosong 2023 di Universiti Malaya (UM)

Sejarah

Universiti Malaya ialah universiti yang pertama dan tertua ditubuhkan di Malaysia.[6] Universiti ini terletak di pinggir bandaraya Kuala Lumpur. Kampus Universiti Malaya (UM) meliputi kawasan seluas 309 hektar. Sejarah universiti ini boleh dikesan ke Singapura, dari Kolej Perubatan King Edward VII (ditubuhkan pada 1905) dan Kolej Raffles (Singapura) (ditubuhkan pada 1929).

Post a Comment