Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Bookmark
HTML5 Sila Follow dan Klik button [X] untuk tutup Button Close

Jawatan Kosong di Polis Diraja Malaysia (PDRM) - 20 Disember 2023

Jawatan Kosong 2023 di Polis Diraja Malaysia (PDRM) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di Polis Diraja Malaysia (PDRM)


Jawatan:

1. KONSTABEL POLIS GRED YP1 ORANG ASLI (LELAKI) AWAM TAHUN 2023


Permohonan Jawatan Konstabel Polis Gred YP1 Orang Asli (Lelaki) Awam Tahun 2023. 

Semua warganegara Malaysia yang berkelayakan serta memenuhi syarat kelayakan boleh memohon melalui Jabatan Kemajuan Orang Asli (JAKOA).

20 November 2023 hingga 20 Disember 2023.


Setelah mendaftar di dalam portal e-Pengambilan Polis Diraja Malaysia, sila ikuti langkah berikut untuk membuat permohonan: 

1. Masukan 'ID Pengguna' dan ‘Kata Laluan’;

2. Klik butang 'Log Masuk';

3. Klik butang 'Permohonan Baru';

4. Klik butang 'Pengesahan' untuk sahkan maklumat calon; dan

5. Klik butang 'Serah'.

Sebarang pertanyaan lanjut berkenaan dengan pengaktifan e-mail dan lupa kata laluan, sila berhubung di talian 03-22668348/ 8350/ 8351 seperti yang tertera di laman media sosial IG dan FB Unit Pengambilan PDRM.


Tarikh Tutup Permohonan : 20 Disember 2023 (Rabu)

Join Media Sosial Kami : Klik Sini

*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah

Jawatan Kosong 2022 di Polis Diraja Malaysia (PDRM)

Latar Belakang

Polis Diraja Malaysia terdiri daripada 113,336 orang pegawai dan anggota. Keanggotaan ini mencerminkan kepelbagaian penugasan yang dijalankan oleh PDRM, dari Tugas Am yang menjalankan tugas tradisional kepolisan dan sentiasa berdampingan dengan rakyat, sehinggalah ke Pasukan Gerakan Am yang menjalankan tugas-tugas 'non-regulatory' seperti pencegahan kemasukan pendatang tanpa izin dan peperangan menentang kebangkitan pengganas komunis suatu ketika dahulu.

Dalam melaksanakan amanah serta tanggungjawab yang disandarkan oleh rakyat, PDRM dibantu oleh kumpulan sokongan yang terdiri dari Polis Tambahan, Sukarelawan Polis, Polis Bantuan, Kadet Polis dan kakitangan awam. Kumpulan ini memainkan peranan yang penting dalam menentukan keselamatan dan kesejahteraan negara.