Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) - 16 Februari 2024

Post a Comment
Jawatan Kosong 2024 di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL)


Jawatan:

1. PEGAWAI TADBIR GRED N41

2. PEGAWAI PERANCANG BANDAR DAN DESA GRED J41

3. ARKITEK GRED J41

4. PEGAWAI PENILAIAN GRED W41

5. PENOLONG PEGAWAI PENILAIAN GRED W29

6. PELUKIS PELAN (KEJURUTERAAN AWAM) GRED JA19

7. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N19

8. PEMBANTU MAKMAL GRED C19


Umur:

Calon-calon hendaklah berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan.


Cara Memohon:

(i) Kelayakan dan syarat permohonan jawatan kosong ini boleh didapati dengan melayari laman web rasmi Dewan Bandaraya Kuala Lumpur iaitu www.dbkl.gov.my dan permohonan hendaklah dikemukakan secara ONLINE SAHAJA dengan menggunakan Sistem Recruiting DBKL.

(ii) Manual Penggunaan Sistem Recruiting DBKL boleh dimuat turun di https://www.dbkl.gov.my/manualpenggunaan-sistem-recruiting-dbkl untuk rujukan calon.

(iii) Calon yang mempunyai Ijazah, Diploma dan Sijil dari institusi pengajian tinggi swasta hendaklah menyemak pengiktirafan di laman web https://app.mohe.gov.my/iktiraf/semakan.php atau http://www2.mqa.gov.my/mqr/

(iv) Calon TIDAK PERLU MENGHANTAR salinan Ijazah, Diploma, SPM, SVM, SKM, Sijil-sijil atau resume bagi jawatan berkaitan sehingga dihubungi untuk temu duga.


Catatan:

(i) Borang Permohonan secara online yang tidak lengkap akan ditolak.

(ii) Hanya calon-calon yang layak selepas disenarai pendek sahaja akan dipanggil ke peringkat seterusnya.

(iii) Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas ENAM (6) bulan dari tarikh tutup iklan hendaklah menganggap permohonan tuan/puan tidak berjaya.

Iklan kekosongan jawatan ini juga dipaparkan di Portal Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (www.dbkl.gov.my)

*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah

Join Media Sosial Kami : Klik Sini

Tarikh tutup permohonan : 16 Februari 2024 (Jumaat)Jawatan Kosong 2023 di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL)

Latar Belakang

Daripada sebuah pekan kecil Kuala Lumpur telah menjadi Ibu Kota Negara dan sebuah bandar yang terbesar di Malaysia. Bandar Raya Kuala Lumpur kini menjadi penting dan menjalankan peranan dalam pelbagai bidang termasuk perniagaan, kewangan, pentadbiran, pendidikan, agama, kebudayaan dan sukan.

Hal ehwal perbandaran Kuala Lumpur ditadbirkan oleh satu perbadanan tunggal (corporation sole), sejak 1 April 1961 iaitu Pesuruhjaya Ibu Kota yang kemudian diubah kepada Datuk Bandar Kuala Lumpur apabila Kuala Lumpur dianugerahkan taraf Bandar Raya pada 1 Februari 1972.

Post a Comment