Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan Button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Yayasan Islam Terengganu (YIT) - 2 Mei 2024

Post a Comment
Jawatan Kosong 2024 di Yayasan Islam Terengganu (YIT) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Yayasan Islam Terengganu (YIT)


Jawatan:

1. TENAGA PENGAJAR GRED DC41 - 1 Kekosongan

2. PENOLONG PEGAWAI TADBIR GRED N29 - 1 Kekosongan

3. PEMBANTU HAL EHWAL ISLAM GRED S19 - 1 Kekosongan

4. PEMBANTU OPERASI GRED N11 - 5 Kekosongan

5. PEMANDU KENDERAAN GRED H11 - 1 Kekosongan

6. GURU TADIKA GRED N19 - 15 Kekosongan

7. PEMBANTU GURU GRED N19 - 4 Kekosongan


Cara Memohon:

1. Pemohon hendaklah membuat permohonan secara dalam talian (online) dan melengkapkan semua maklumat melalui pautan google form di bawah:


2. Sila masukkan maklumat yang benar, lengkap dan tepat. Permohonan yang tidak lengkap tidak akan diproses.

3. Hanya calon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil untuk temu duga. Pemohon yang tidak menerima apa-apa panggilan dalam tempoh dua (2) bulan dari tarikh tutup iklan adalah dianggap tidak berjaya.


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah

Join Media Sosial Kami : Klik Sini

Tarikh Tutup Permohonan : 02 Mei 2024 (Khamis), jam 12.00 tengahari

Jawatan Kosong di Yayasan Islam Terengganu (YIT)

Sejarah YIT

Sejarah Penubuhan Yayasan Islam Terengganu (YIT) bermula daripada resolusi Seminar Alim Ulama Negeri Terengganu yang telah berlangsung pada 3 Ogos 1973. Salah satu rumusan penting yang diputuskan di akhir seminar itu yang berbunyi: "Kerajaan Negeri hendaklah dengan seberapa segera menubuhkan sebuah Yayasan Islam yang akan menjalankan tugas mengenai dakwah, penyelidikan di dalam dan di luar. Yayasan ini hendaklah bekerjasama rapat dengan Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT)

Sementara itu, Dewan Undangan Negeri telah meluluskan satu undang-undang menjadi "Badan Berkanun" Yayasan Islam Terengganu Enakmen Bilangan 1, Tahun 1974 pada 2 April 1974. Pelancaran rasmi penubuhan Yayasan Islam Terengganu ialah pada 9 Ogos 1976 oleh Almarhum D. Y. M. M. Tuanku Al-Sultan Ismail Nasiruddin Shah ibni almarhum Sultan Zainal Abidin bertempat di Istana Maziah, Kuala Terengganu. Pada 1 April 1978, Yayasan Islam Terengganu mula mengambil pegawai dan kakitangan di Tingkat 2, Bangunan Pejabat Daerah Kuala Terengganu.

Pada 2 Oktober 1996, organisasi ini telah berpindah ke Menara Yayasan Islam Terengganu, Tingkat 10 & 11, Jalan Sultan Omar, 20300 Kuala Terengganu. Manakala perasmian Menara Yayasan Islam Terengganu dilaksanakan oleh Armarhum D.Y.M.M. Tuanku Al-Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah pada tanggal 27 Februari 1997.

Post a Comment