Jawatan Kosong di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) - 10 April 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2018

Jawatan Kosong di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) - 10 April 2017

Jawatan Kosong 2017 di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM)

Jawatan Kosong 2017 di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) www.banyakjawatan.my


Latar Belakang

Kementerian Pendidikan Malaysia ialah sebuah kementerian di Malaysia yang bertujuan untuk membangunkan sebuah sistem pendidikan yang berkualiti bertaraf dunia bagi memperkembangkan potensi individu sepenuhnya dan memenuhi aspirasi negara Malaysia. Matlamatnya ialah untuk:

melahirkan bangsa Malaysia yang taat setia dan bersatu padu
melahirkan insan yang beriman, berakhlak mulia, berilmu, berketerampilan, dan sejahtera
menyediakan sumber tenaga manusia untuk keperluan kemajuan negara
memberi peluang-peluang pendidikan kepada semua warganegara Malaysia.

Menteri Pelajaran Malaysia yang pertama ialah Tun Abdul Razak, dan Menteri terkini merupakan Dato' Seri Diraja Mahdzir Khalid dibantu timbalan Menteri, Dato' P. Kamalanathan & Senator Datuk Chong Sin WoonJawatan:


1.  PENGAJAR INTERIM DI JABATAN PENDIDIKAN NEGERI SARAWAK


Keterangan:

Tajuk : Pengambilan Pengajar Interim di Negeri Sarawak, ambilan tahun 2017;

Nama Jawatan : Pengajar Interim;

Bidang : Pendidikan Islam; dan

Tempoh Interim : Tiga (3) tahunsahaja.


Calon-calon hendaklah:

Warganegara Malaysia;

Sihat tubuh badan;

Umur tidak melebihi 30 tahun pada 1 Januari2017;

Memiliki kelulusan akademik sekurang-kurangnya Lulusan Ijazah Sarjana Muda dalam bidang berkaitan Pengajian Islam daripada Universiti Awam (UA), Institut Pendidikan Tinggi Swasta (IPTS) tempatan atau universiti luar negara yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia


Cara memohon:

Permohonan hanya boleh dibuat secara atas talian dengan melayari laman web Kementerian Sumber Manusia Malaysia di alamat: http://www.jobsmalaysia.gov.my/ mulai 16 Mac 2017.

Borang tersebut boleh dikemaskini pada bila-bila masa sahaja dan hendaklah dihantar sebelum tarikh tutup permohonan.

Calon yang didapati memberi maklumat salah/ tidak benar/ manipulasi maklumat dalam borang permohonan akan diambil tindakan dengan menarik balik surat tawaran dan dikenakan tindakan undang-undang. Maklumat ini akan disemak secara terperinci pada hari temu duga, lapor diri bertugas dan selama tempoh interim.


* Sila baca arahan lengkap iklan kekosongan jawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah. Tarikh Tutup Permohonan : 10 April 2017 (Isnin)Klik Untuk Baca Iklan Lengkap

0 Response to "Jawatan Kosong di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) - 10 April 2017"

Post a Comment