Jawatan Kosong di Kolej Pengajian Islam Johor (MARSAH) - 30 August 2017 - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2019

Jawatan Kosong di Kolej Pengajian Islam Johor (MARSAH) - 30 August 2017

Jawatan Kosong 2017 di Kolej Pengajian Islam Johor (MARSAH) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Kolej Pengajian Islam Johor (MARSAH)

Jawatan Kosong Terkini 2017 di Kolej Pengajian Islam Johor (MARSAH)


Latar Belakang

Sistem pendidikan Islam di negeri Johor Darul Ta’zim bermula sejak tahun 1923 lagi. Ianya terus berkembang hingga sekarang melalui sekolah agama kerajaan negeri Johor. Kemudian satu sistem pendidikan agama di peringkat rendah yang lebih sistematik telah diperkenalkan melalui penubuhan Sekolah Rendah Agama Bersepadu (SRAB).

Seterusnya pendidikan agama di peringkat menengah juga dibangun dan dikembangkan. Boleh dikatakan sistem pendidikan agama di negeri Johor baik di peringkat rendah mahu pun di peringkat menengah telah pun mantap dan berjaya mengeluarkan pelajar yang berkelayakan untuk melanjutkan pengajian di peringkat tinggi. Bagi menampung permintaan pelajar lepasan menengah untuk melanjutkan pengajian di peringkat tinggi, MARSAH telah ditubuhkan sebagai kesinambungan dan pelengkap kepada sistem pendidikan agama Islam di negeri Johor.

Sejarah awal Kolej Pengajian Islam Johor (MARSAH) sebagai pusat pengajian tinggi Islam dan bahasa Arab telah wujud pada tahun 1997 apabila Majlis Agama Islam Johor telah membuat keputusan meningkatkan lagi taraf pengajian di Maahad Johor kepada pengajian tinggi Islam dengan mengekalkan kedudukan Maahad Johor sebagai sekolah menengah tinggi dan MARSAH sebagai IPT.

Like Page Khas - Kerja Kosong di Johor


Jawatan:

1. PEMBANTU PENGAWAS PEPERIKSAAN


Syarat lantikan:

Syarat-syarat pengambilan adalah seperti berikut:
•Warganegara Malaysia
•Beragama Islam
•Umur diantara 18 hingga 35 tahun
•Kelulusan SPM (Minimum dengan Kepujian Bahasa Melayu/Bahasa Malaysia di peringkat yang sama)


* Sila baca terlebih dahulu iklan lengkap yang admin sediakan di bawah sebelum membuat permohonan

Tarikh Tutup Permohonan : 30 Ogos 2017 ( Rabu)

0 Response to "Jawatan Kosong di Kolej Pengajian Islam Johor (MARSAH) - 30 August 2017"

Post a Comment