Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di MyANGKASA Holdings Sdn Bhd - 20 Januari 2022

Post a Comment
Jawatan Kosong 2023 di MyANGKASA Holdings Sdn Bhd | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong terkini di MyANGKASA Holdings Sdn Bhd


Jawatan:

1. KETUA PEGAWAI EKSEKUTIF (CEO)

Taraf Jawatan : Kontrak
Terma & Syarat : Gaji, elaun, terma dan syarat jawatan yang lain adalah tertakluk kepada pertimbangan dan kelulusan Ahli Lembaga Pengarah.
Penempatan : MyANGKASA Amanah Berhad (MAAB) – Anak Syarikat MyANGKASA Holdings Sdn Bhd (MHSB)


Syarat Umum:

i. Memiliki sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh Kerajaan;

i. Berpengalaman dalam bidang pengurusan dan pentadbiran sekurang-kurangnya 10 tahun;

ii. Berkebolehan bertutur dengan fasih dan menulis dengan baik dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris;

iii. Berperwatakan menarik, mempunyai kemahiran komunikasi dan interpersonal yang baik serta mempunyai integriti yang tinggi.


Fungsi / Bidang Tugas:

i. Bertanggungjawab menguruskan syarikat selaras dengan halatuju yang telah ditentukan oleh pemegang saham.

ii. Bertanggungjawab dan memastikan pencapaian KPI (Key Performance Indicator) syarikat seperti sasaran.

iii. Bertanggungjawab secara keseluruhan memastikan semua kakitangan melaksanakan tanggungjawab mereka selaras dengan diskripsi tugas yang telah ditetapkan dan dipersetujui secara bersama oleh kakitangan dan syarikat.

iv. Bertanggungjawab memastikan syarikat berada dilandasan betul dalam mencapai semua sasaran yang telah ditetapkan dalam Pelan Perniagaan Tahunan.

v. Bertanggungjawab mengukur keberkesanan proses kerja menepati kehendak pelanggan serta semua laporan disiapkan dalam masa yang ditetapkan.

vi. Bertanggungjawab dalam memastikan bahawa syarikat sentiasa peka dengan kehendak persekitaran semasa yang mahukan infrastruktur sistem terkini, proses yang mesra pelanggan dan mudah dihubungi.

vii. Bertanggungjawab memberi motivasi kepada kakitangan, memilih dan memastikan kakitangan cemerlang kekal bersama syarikat dan menyediakan peluang kenaikan kepada mereka.

viii. Bertanggungjawab membantu pengurusan atasan menjalankan tugas beliau selaras dengan arahan dan keputusan Lembaga Pengarah.

ix. Bertanggungjawab memastikan semua aduan pelanggan diambil tindakan sewajarnya oleh kakitangan bertanggungjawab.

x. Bertanggungjawab memastikan kakitangan menjaga imej syarikat dan tidak melakukan sesuatu tindakan yang akan memberikan imej buruk syarikat kepada pihak luar.

xi. Lain-lain tugas/tanggungjawab diarahkan oleh pengurusan atasan dan Lembaga Pengarah dari semasa ke semasa.


Cara Memohon:

Permohonan hendaklah dibuat dengan menghantar resume yang terkini dan salinan sijil akademik tertinggi dan lain-lain dokumen yang berkaitan ke alamat dibawah atau diemelkan kepada: hrmhsbrecruitment@gmail.com

Pengarah Eksekutif
MyANGKASA Holdings Sdn Bhd
Unit 310-311, Blok A, Glomac Business Centre,
Jalan SS 6/3, Kelana Jaya, 47301 Petaling Jaya Selangor.
(u.p: Bahagian Sumber Manusia MHSB)


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah

Join Media Sosial Kami : Klik Sini

Tarikh Tutup Permohonan : 20 Januari 2022 (Jumaat)
Jawatan Kosong 2022 di MyANGKASA Holdings Sdn Bhd

Latar Belakang

In 2012, the 28th ANGKASA Annual Conference approved the ANGKASA Business plan to establish a subsidiary that will manage and implement the expansion of ANGKASA's business activities. Accordingly, MyANGKASA Holdings Sdn Bhd was incorporated in December 2012 and officially commenced operations in April 2013.

MyANGKASA Holdings Sdn Bhd is the business activity expansion arm of ANGKASA which develops and manages businesses with partners inside and outside the cooperative space. These businesses will be conducted through the formation of subsidiaries.

Post a Comment