Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Majlis Biodiversiti Pahang - 20 April 2023

Post a Comment
Jawatan Kosong 2023 di Majlis Biodiversiti Pahang | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Biodiversiti Pahang


Jawatan:

1. PEGAWAI PEMELIHARA HUTAN GRED G41


Syarat Lantikan:

Warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang 25 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

Memiliki ljazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi  pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

Memiiliki ljazah Sarjana Muda Kepujian yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

Nilai Tambah:

Memiliki ijazah  Sarjana Muda dalam bidang perhutanan/biodiversiti/alam sekitar/bioindustri/ biopelancongan/bioprospecting atau bidang berkaitan  adalah suatu keutamaan;

Mempunyai penguasaan Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris yang baik; dan

Berkebolehan untuk melaksanakan pemantauan kajian, penyelidikan (R&D), kerja dilapangan dan pengurusan pangkalan data berkaitan biodiversiti.


Cara Mohon:

Borang Permohonan boleh diperoleh dengan muaturun melalui link yang admin sediakan di bawah. Sebarang maklumat lanjut atau pertanyaan boleh e-mel.:

majlis.biodiversiti@pahang.gov.my
majlisbiodiversitipahang@gmail.com


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah

Join Media Sosial Kami : Klik Sini

Tarikh Tutup Permohonan : 20 April 2023 (Khamis)

Jawatan Kosong di Majlis Biodiversiti Pahang

Latar Belakang

Kepelbagaian biologi atau lebih dikenali sebagai biodiversiti merupakan salah satu anugerah dan aset bernilai negara. Biodiversiti adalah merujuk kepada variasi organisma hidup flora dan fauna (di antara spesies/jenis malah dikalangan spesies/jenis itu sendiri) seperti tumbuhan, haiwan, serangga, kulat, bakteria dan lain-lain yang hidup di suatu ekosistem atau habitat semulajadi. Malaysia diiktiraf sebagai antara 17 negara mega biodiversiti, dimana Malaysia dianugerahi dengan khazanah sumber biodiversiti yang bernilai tinggi dan unik mendiami hutan hujan tropikanya.

Post a Comment