Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Sila klik Like dan button [X] untuk menutup Button Close

Jawatan Kosong di Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP) - 31 Julai 2023

Post a Comment
Jawatan Kosong 2023 di Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan di Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP)


Jawatan:

1. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN & OPERASI) N19

2. PENYELIA ASRAMA N19

3. PEMBANTU MAKMAL C19

4. PEMBANTU OPERASI N11


Syarat Lantikan Wajib:

Warganegara Malaysia – Pemohon diingatkan untuk mengemaskini Sijil Kelahiran terkini di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) berhampiran. (Rujuk di sini untuk contoh gambar)

Berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.


Cara Memohon:

Semua kekosongan jawatan adalah di Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP). Permohonan hendaklah dibuat di Portal Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan Malaysia (SPP) sebagaimana link yang admin sediakan di bawah:-

Join Media Sosial Kami : Klik Sini

*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh tutup permohonan : 31 Julai 2023 (Isnin) 12.00 Tengah HariJawatan Kosong 2023 di Suruhanjaya Perkhidmatan Pendidikan (SPP)

Sejarah

SPP ditubuhkan pada 1 Januari 1974 melalui Akta A193 dan P.U.(B) 556/1973 hasil daripada syor yang dikemukakan oleh Suruhanjaya Diraja Aziz untuk bertindak sebagai Pihak Berkuasa dalam perkhidmatan pelajaran yang menjalankan fungsinya mengikut Perkara 144 (1) Perlembagaan Persekutuan.

Sehingga kini keanggotaan SPP ditetapkan seramai 13 orang yang diketuai oleh Pengerusi dan dibantu oleh urus setia yang diketuai oleh seorang Setiausaha. Semua Anggota SPP dilantik oleh Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong.

Post a Comment