Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Tjp9mgLryeJXitBMITCspm9yqHIXcaOTWeel9Pl4
Bookmark
HTML5 Sila Follow dan Klik button [X] untuk tutup Button Close

Jawatan Kosong di Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan (CIDB) - 10 November 2023


Jawatan Kosong 2023 di Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan (CIDB) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan (CIDB)


Jawatan:

1. PENOLONG PENGURUS GRED JA29
Gaji : RM1,549.00 – RM5,701.00

Taraf Jawatan : Kontrak
Klasifikasi : Perkhidmatan Kejuruteraan
Penempatan : CIDB Negeri Sarawak Cawangan Sibu


Syarat Kelayakan JA29:

1. Sijil dalam bidang kejuruteraan/ ukur bahan/ senibina yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada politeknik tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; atau

2. Diploma dalam bidang kejuruteraan/ ukur bahan/ senibina yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan

3. Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.


Syarat Permohonan:

Terbuka kepada semua warganegara yang berumur 22 - 35 tahun semasa tarikh tutup iklan ini.


Deskripsi Tugas:

1. Mempersiapkan dan memaksimumkan proses utama CIDB (pendaftaran kontraktor, levi dan pendaftaran personel binaan), selaras dengan hala tuju Akta 520 (Pindaan 2011).

2. Memperkasakan dan memaksimumkan khidmat penguatkuasaan undang-undang dan peraturan-peraturan di bawah Akta 520 (Pindaan) 2011 supaya dapat meningkat kadar pematuhan terhadap peraturan dan undang-undang.

3. Merealisasikan dan mendayausahakan program pembangunan kontraktor, pembangunan personel binaan dan pembangunan teknologi untuk membolehkan penambahbaikan kreadibiliti dan peningkatan tahap professional kontraktor.


* Sila baca arahan lengkap iklan kekosongan jawatan ini melalui link yang admin sediakan di bawah sebelum membuat permohonan.

Join Media Sosial Kami : Klik Sini

Tarikh Tutup Permohonan : 10 November 2023 (Jumaat) 
Jawatan Kosong 2023 di Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan (CIDB)

Sejarah

Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) ditubuhkan menerusi Akta Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan 1994 (Akta 520) bagi membina kapasiti dan kapabiliti industri pembinaan melalui peningkatan kualiti dan produktiviti dengan memberi penekanan kepada professionalisme, inovasi dan pengetahuan ke arah kehidupan yang berkualiti.

Post a Comment

Post a Comment