Jawatan Kosong di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) - 24 July 2017 (Cawangan Labuan) - KERJA KOSONG | JAWATAN KOSONG KERAJAAN & SWASTA 2018

Jawatan Kosong di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) - 24 July 2017 (Cawangan Labuan)

Jawatan Kosong 2017 di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) | Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan ditawarkan untuk memohon jawatan kosong di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP)

Jawatan Kosong 2017 di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) www.banyakjawatan.my


Latar Belakang

Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) ditubuhkan pada 1 Februari 1974 serentak dengan penubuhan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. Penubuhannya adalah bagi menjaga hal ehwal Islam di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur yang sebelum itu diletakkan di bawah kerajaan negeri Selangor. MAIWP selepas itu turut bertanggungjawab menguruskan hal ehwal umat Islam di Labuan dan Putrajaya setelah kedua-duanya diumumkan sebagai Wilayah Persekutuan masing-masing pada 16 April 1984 dan 1 Februari 2001. Penubuhan MAIWP dinyatakan melalui peruntukan di dalam Perlembagaan Persekutuan dan Akta Pentadbiran Undang-Undang Islam (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1993 [Akta 505].

Perkara 3 (5) Perlembagaan Persekutuan memperuntukkan bahawa :
“Walau apa pun apa-apa jua dalam Perlembagaan ini, Yang di-Pertuan Agong hendaklah menjadi Ketua Agama Islam di Wilayah-Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya; dan bagi maksud ini Parlimen boleh melalui undang-undang membuat peruntukan- peruntukan bagi mengawal selia hal ehwal agama Islam dan bagi menubuhkan suatu Majlis untuk menasihati Yang di-Pertuan Agong mengenai perkara-perkara yang berhubungan dengan agama Islam.”


Jawatan:

1. PEGAWAI PERKHIDMATAN PENDIDIKAN (GURU BAHASA ARAB) DG 41

2. PEGAWAI HAL EHWAL ISLAM S41

3. PENOLONG JURUTERA JA29

4. JURUTEKNIK KOMPUTER FT19

5. PEMBANTU TADBIRA (KEWANGAN) W19

6. PEMBANTUL HAL EHWAL ISLAM S19

7. PENYELIA ASRAMA N19


*Sila baca syarat kelayakan dan maklumat lain sebelum memohon melalui link di bawah


Tarikh Tutup Permohonan : 24 Julai 2017 (Isnin)

0 Response to "Jawatan Kosong di Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) - 24 July 2017 (Cawangan Labuan) "

Post a Comment